Wanneer “lust” een “last” wordt

dinsdag 03 februari 2015

De NVVCH nodigt u uit voor de studiemiddag op 27 maart 2015
Het onderwerp van deze middag zal zijn :
"Wanneer “lust” een “last” wordt"
Over seksverslaving en de gevolgen in je relaties!

Seksverslaving is een wijd verbreid probleem die de seksverslaafde in zijn huwelijk en in zijn of haar relaties bedreigt en deze stuk maakt. Voor ons als christen hulpverleners een uitdaging en een noodzaak om kennis en vaardigheden te hebben in het herkennen en erkennen van deze problematieke. We willen deze dag met name ook aandacht geven aan de partners van de seksverslaafde.

Ben Zijl zal een korte lezing geven die ons inhoudelijk inzicht geeft over seksverslaving en wat dit met jezelf en vooral ook met je relatie(s) doet. Ook zal hij inzicht geven in de door hem toegepaste therapie.

Er zal ruimte zijn om praktisch aan het werk te gaan in de vorm van casus bespreking.

Ferdinand Bijzet zal ons meenemen op de weg naar herstel in de relatie van de seksverslaafde en zijn of haar partner. Dit krijgt inhoudelijk vorm door het aanbieden van een interactieve werkvorm.

Ben Zijl is werkzaam als psychosociaal therapeut in Waddinxveen en heeft ervaring in het werken en begeleiden van mensen met een seksverslaving . Hij schreef het boekje “Je lichaam, een tempel”.

Ferdinand Bijzet is eveneens werkzaam met mensen die te kampen hebben met seksverslaving. Hij heeft o.a. het boek geschreven “Vrij van porno”.

Beide hulpverleners hebben ruime ervaring in het werken met mensen en hun relaties die kampen met seksverslaving en zullen ons op een boeiende manier meenemen op de weg naar herstel.


« Terug