Studiebijeenkomst 18 september

maandag 08 juni 2015

Na de ledenvergadering staat er een studiebijeenkomst gepland waarin 4 leden gevraagd zijn iets van hun kennis te delen. Maak alvast kennis met deze leden!

Wolly en Lourens Touwen over NEUROFEEDBACK

 

Veel cognitieve, emotionele en lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in de hersenen. Neurofeedback (of EEG – Biofeedback) is een methode om de eigen hersenactiviteit te beinvloeden door terugkoppeling (feedback) te krijgen over diezelfde hersenactiviteit. Door middel van neurofeedback worden de hersenen uit een ingesleten negatief (gedrags)patroon gehaald door middel van operante conditionering. Terwijl de client naar een ontspannende dvd-film kijkt of luistert naar geluidstonen kunnen wij de hersenen trainen om een gezond hersengolfpatroon aan te maken. Door met neurofeedback de hersenfunctie te herstellen, kunnen veel emotionele en lichamelijke problemen verlicht of verholpen worden.


Karien Snijder over DRAMATHERAPIE

 
* creatief & praktisch
* inspirerend & motiverend
* kunstzinnig & spelenderwijs
* dynamisch & energiek
* humor & ontspanning
Leren door te de kracht van de ervaring.

Zwany Vos over ONTSPANNINGSTHERAPIEGeest, ziel en lichaam zijn één en beïnvloeden elkaar voordurend. Stresserende situaties kunnen lichamelijk tot uiting komen. Dit vraagt dus ook binnen de GGZ om aandacht voor zowel geest en ziel als lichaam.
Binnen de ontspanningstherapie leert men door oefeningen het lichaam te voelen en meer bewust te worden. Hierdoor leert men de spanning te voelen en na te laten, waardoor men een lichamelijke ontspanning gewaar wordt. Door aandachtsoefeningen (aandacht naar het lichaam, adem, beweging en geleide (meditatieve) aandacht) worden de doorgaande gedachten verminderd, waardoor iemand ook meer tot mentale rust komt.
Een workshop met uitleg en praktisch ervaren.

« Terug