'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

De Nederlandse Vereniging van
Vrijgevestigde Christen Hulpverleners 
   

'VERBONDEN IN
ZELFSTANDIGHEID'
 

Zorgen voor jezelf is een voorwaarde om te kunnen 
zorgen voor een ander.

 

 

   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

De Nederlandse Vereniging van
Vrijgevestigde Christen Hulpverleners 
   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

De Nederlandse Vereniging van
Vrijgevestigde Christen Hulpverleners 
   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

Wilt u lid worden? U kunt zich inschrijven via de
website bij NVVCH. 
   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

De Nederlandse Vereniging van
Vrijgevestigde Christen Hulpverleners 
   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

De Nederlandse Vereniging van
Vrijgevestigde Christen Hulpverleners 
   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

Wilt u lid worden? U kunt zich inschrijven op de
website bij NVVCH. 
   

'GOD IS ONZE HEELMEESTER' 

De doelstelling is het bevorderen van christelijke 
professionele hulpverlening.

 

 

Prikbord voor leden

Op het prikbord kunnen (alleen) leden vragen stellen, leuke berichten laten plaatsen en tips voor cursussen, symposia en congressen welke gerelateerd zijn aan de doelstelling van de vereniging. Geef je bericht door via secretaris@nvvch.nl.  
Het betekent niet dat de NVVCH garant staat voor de inhoud van het aanbod.

Aanbod andere organisaties

Nieuw boek Dr. Bert Loonstra over thema Autonomie en gemeenschap; een debat over levensbeschouwing en psychotherapie.

275 pagina’s, ISBN 9789058819918; winkelprijs € 24,90

Psychotherapeuten zijn ook maar mensen. Zij hebben hun eigen kijk op mens en wereld. Wanneer zij beroepsmatig cliënten onderzoeken en behandelen maken zij gebruik van modellen en methoden. Op die manier zien zij bepaalde patronen en laten zij andere buiten beschouwing. Een belangrijke doelstelling van therapie is de versterking van de autonomie. Maar wordt zo genoeg rekening gehouden met de normen en waarden van cliënten binnen de gemeenschappen waartoe zij behoren? Dat maakt uit voor de praktijk van alledag. Als de doorwerking van levensbeschouwing over het hoofd wordt gezien, blijft een gereduceerde praktijk over en wordt aan cliënten geen recht gedaan in hun eigenheid en groepsidentiteit.

In dit boek neemt Bert Loonstra de relatie tussen psychtherapie en levensbeschouwing onder de loep. Met behulp van de christelijke filosofie ontwikkelt hij een model waarin de mogelijke spanning tussen levensbeschouwing en psychotherapie wordt omgevormd tot een vruchtbaar samenspel.

 

Aangeboden door leden van de NVVCH

TPM cursus Guus Molenaar

Dit is een uitnodiging om mee te doen met de TPM training.
Ik wil eerst iets van mijn intentie hier delen. Namelijk dat meerdere mensen in staat zullen zijn om een  zegenrijk instrument als TPM te hanteren, waarmee diepgaande én minder diepgaande traumata én innerlijke overtuigingen doeltreffend kunnen worden behandeld. Nadat cliënt Gods waarheid ontvangen heeft in het trauma, is die er vrij van. Cliënt hoeft geen enkele moeite meer te doen, want de trigger is er dan geheel uit. Wat een vrijheid biedt dit.

Hoe is de gedachte om training te geven ontstaan?
Allereerst is mij vaker gevraagd of ik deze training zou willen geven. Ik had toen niet de vrijmoedigheid. Maar recent, tijdens een EFT intervisiebijeenkomst behandelden we een casus waar duidelijk werd dat het proces werd gehinderd door een trauma bij een cliënt. Toen ik vertelde dat ik dat trauma gedeelte zou willen behandelen d.m.v. traumatherapie en noemde als voorbeeld TPM.
Desgevraagd legde ik dat met een tekening uit. Toen vroeg de groep mij of ik hen de TPM principes zou kunnen overdragen. Dit is de aanleiding, waardoor ik ben gaan nadenken of ik het daadwerkelijk de training wil gaan geven. Meer lezen...

Training Dynamiek op tafel door Annie de Weerd- van Leeuwen

Beste collega van NVVCH,

Ik ben lid van de NVVCH. Sinds vorig jaar verzorg ik een nieuwe training Dynamiek op tafel ; werken met poppetjes en ander materiaal. www.dynamiekoptafel.nl Ik heb sinds begin dit jaar ook een accreditatie van 3PE punten bij LVSC (de landelijke vereniging voor supervisie en coaching). En daarmee is de training naast therapeuten en hulpverleners ook heel interessant voor mijn collega supervisoren bij de NVVCH.

Datum: 04 en 05 oktober 2018
Locatie: Leusden
Kosten: € 325,- (incl. BTW)

Voor meer informatie zie website.

Naast het bespreken van de theorie worden de casussen die de trainees zelf aanbrengen diepgaand behandeld. Onder leiding van een ervaren trainer; coach; contextueel, EFT, rouwtherapeut; LVSC-supervisor krijg je nieuwe inzichten in de vaak complexe casuïstiek om meer verbindend te kunnen werken. De cursus is geaccrediteerd bij:
* Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB)
* Registerplein
* Landelijke vereniging Supervisoren (LVSC)

Verzoek van een lid


 

Artikelen ter lezing

Artikelen uit "Psyche en Geloof" (CVPPP)
Artikelen van Christen-Coaches