Prikbord voor leden

Op het prikbord kunnen (alleen) leden vragen stellen, leuke berichten laten plaatsen en tips voor cursussen, symposia en congressen welke gerelateerd zijn aan de doelstelling van de vereniging. Geef je bericht door via secretaris@nvvch.nl.  
Het betekent niet dat de NVVCH garant staat voor de inhoud van het aanbod.

Aanbod andere organisaties

Nieuw boek Dr. Bert Loonstra over thema Autonomie en gemeenschap; een debat over levensbeschouwing en psychotherapie.

275 pagina’s, ISBN 9789058819918; winkelprijs € 24,90

Psychotherapeuten zijn ook maar mensen. Zij hebben hun eigen kijk op mens en wereld. Wanneer zij beroepsmatig cliënten onderzoeken en behandelen maken zij gebruik van modellen en methoden. Op die manier zien zij bepaalde patronen en laten zij andere buiten beschouwing. Een belangrijke doelstelling van therapie is de versterking van de autonomie. Maar wordt zo genoeg rekening gehouden met de normen en waarden van cliënten binnen de gemeenschappen waartoe zij behoren? Dat maakt uit voor de praktijk van alledag. Als de doorwerking van levensbeschouwing over het hoofd wordt gezien, blijft een gereduceerde praktijk over en wordt aan cliënten geen recht gedaan in hun eigenheid en groepsidentiteit.

In dit boek neemt Bert Loonstra de relatie tussen psychtherapie en levensbeschouwing onder de loep. Met behulp van de christelijke filosofie ontwikkelt hij een model waarin de mogelijke spanning tussen levensbeschouwing en psychotherapie wordt omgevormd tot een vruchtbaar samenspel.

Aangeboden door leden van de NVVCH

Hieronder twee uitnodigingen van Judith Stoker

"Training Voluit Leven in Waddinxveen"

"Training Voluit Leven in Waddinxveen
Start: 14 mei 2019 ('s ochtends en 's avonds)

In 9 bijeenkomsten onderweg  naar een waarde(n)vol leven.
Thema's als:
- Piekeren/gedachten
- Overlevingsmechanismen
- Patronen en gewoonten doorbreken
- Voluit leven ondanks nare gevoelens of gebeurtenissen

De training is zeer geschikt voor mensen met angstklachten, stress, burn-out, depressie, (faal)angst of onzekerheid.
De training wordt gegeven door Judith Stoker (psychosociaal- en
relatietherapeut)
Bekijk hier de borchure
Relatie APK Weekend

Wanneer: 24-26 mei 2019 en 4-6 oktober 2019

Waar: Landgoed Zonneheuvel Doorn

Programma: Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag zal er een afwisselend programma zijn waarin we gezamenlijk, maar ook als stel apart, onze relatie een APK geven. Diverse thema's zullen worden behandeld (niet werkende patronen in de relatie, kwetsuren en vergeving, communicatie, reële verwachtingen, verlangens en behoeften, seksualiteit, rolverdeling etc.). Er is voldoende gelegenheid om ook
(samen) te genieten van elkaar en de prachtige omgeving.

Voor wie: Ieder stel dat er de nodig relatie-kilometers op heeft zitten en wel een APK kan gebruiken. Iedere relatie heeft onderhoud nodig!

Bekijk hier de brochure.

Meer informatie en aanmelden: 
www.voltooidverledentijd.eu/relatie-apk-weekend

Van 19 juni t/m 21 juni 2019 een 3 daagse Conferentie Immanuel Benadering met John en Sungshim Loppnow (USA) in Dordrecht

John en Sungshim helpen ons om meer interactie met God te beleven! Zij hebben samen met Jim Wilder het boekje “Joyful Journey” geschreven. Dit boekje  is een uitwerking van de Immanuel-benadering. Het leert je hoe je elke dag de aanwezigheid van God kunt beleven. Ontdek hoe je kan genieten van de dagelijkse leiding en vriendschap met God.


Iemand die deze conferentie volgde zei
: “Ik heb in de kerk wel geleerd  wat ik in de relatie met God mag brengen. Deze training heeft me geholpen om te weten hoe ik dat kan doen!”

We nodigen je uit om samen met ons een aantal dagen op te trekken voor het ontvangen van: training,  toerusting, rust en herstel.

Doel van deze drie dagen:
Je bent in staat om te werken aan veilige hechting  (liefdesband) met God en anderen. Je kunt Jezus aanwezigheid ervaren in vreugdevolle en pijnlijke momenten. Je hebt begrip over het pijnverwerkingspad in het brein.


We doen dat door:
– leren hoe we dagelijks in contact c.q. dialoog met God kunnen leven
– deze dialoog kan starten door dankbaarheid en waardering
– je niet-relationele toestand herkennen en herstellen
– te denken, te voelen wat God denkt en voelt (mutual-mindstate)
– hoe verbondenheid groeit door onderling te delen
– een strategisch actieplan op te stellen voor jezelf betreft de verwerking van je pijn

Gebruikte bronnen: Bijbel, het Life Model (o.a. 19 Relationele Vaardigheden), neuropsychologie (opbouw van ons brein), kennis van traumaverwerking.

Voor meer informatie zie: www.joyfuljourney.nl

Vraag intervisiegroep van Diane Brouns

Sinds kort ben ik lid vd mooie vereniging nvvch. Zijn er geïnteresseerde (GZ-) psychologen, psychotherapeuten en orthopedagogen voor een nieuw te starten christelijke intervisiegroep in de regio Nijmegen-Druten. Het betreft met name ambulante hulpverlening; volwassenen en jeugd.

Graag een bericht aan Diane Brouns, diane@kinderpraktijkhartenkracht.nl

Uitnodiging Training "Dynamiek op tafel"

Beste collega van NVVCH,

 Al jarenlang geef ik voor professionele therapeuten, docenten, hulpverleners en supervisoren regelmatig de 2 daagse training “Dynamiek op tafel” ; werken met poppetjes en ander materiaal.

“Dynamiek op tafel” gaat uit van een contextueel mensbeeld, waarin de begrippen relationeel en intergenerationeel centraal staan. Door middel van duplo-poppetjes en ander materiaal wordt het probleem van de cliënt verbeeld, de innerlijke dialoog zichtbaar gemaakt en op gang gebracht. Naast het bespreken van de theorie worden de casussen die de deelnemers zelf aanbrengen diepgaand behandeld. Omdat ik zowel gezins- als relatietherapeut ben en daarnaast ook supervisor (LVSC) kan ik de deelnemers helpen tot nieuwe inzichten te komen in de vaak complexe casuïstiek en om meer verbindend te kunnen werken. Ook het geloofsaspect mag daarbij aan de orde komen.

De cursus is sinds 2017 geaccrediteerd bij:

  • Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB)
  • Registerplein
  • Landelijke vereniging Supervisoren (LVSC)

Ik heb onder meer een accreditatie van 3PE punten bij LVSC (de landelijke vereniging voor supervisie en coaching). En daarmee is de training naast therapeuten en hulpverleners ook heel interessant voor mijn collega supervisoren bij de NVVCH. Als aanvulling op de training kun je supervisie (LVSC) of andere vorm van werkbegeleiding volgen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Op de volgende trainingen is nog plaats:

  • Donderdag 11 en vrijdag 12 april 2019
  • Donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2019
  • Donderdag 24 en vrijdag 25 oktober 2019


Werktijden: steeds van 9.30 uur tot 16.30 uur

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 8 deelnemers.   (Kleine groepen om veel te kunnen oefenen.)

Locatie: Leusden. Goed bereikbaar met OV en auto.

Meer informatie: www.dynamiekoptafel.nl

 

Verzoek van een lid


 

Artikelen ter lezing

Artikelen uit "Psyche en Geloof" (CVPPP)
Artikelen van Christen-Coaches