Prikbord voor leden

Op het prikbord kunnen (alleen) leden vragen stellen, leuke berichten laten plaatsen en tips voor cursussen, symposia en congressen welke gerelateerd zijn aan de doelstelling van de vereniging. Geef je bericht door via secretaris@nvvch.nl.  
Het betekent niet dat de NVVCH garant staat voor de inhoud van het aanbod.

Aanbod andere organisaties

Beste vrienden,

 

Begin dit jaar is het boek ‘Ongedacht perspectief’ verschenen. Enkele reacties op het boek en de cursus kun je hier lezen.

We zijn blij dat we op donderdag 18 november met een volwaardige nieuwe cursus kunnen beginnen. We kunnen weer op onze vertrouwde locatie de Leilinden terecht.

We zijn daar tijdens de cursusdagen de enige groep en hebben dus weer alle ruimte!

We willen deze cursus graag bij jullie aanbevelen. Voor jullie zelf en anders wellicht voor iemand anders die belangstelling heeft.

Praktische informatie en aanmelden via de volgende link: informatie en aanmelding ‘Ongedachtperspectief’

 

Met hartelijke groet,

Hans en Annie de Weerd

 

Aangeboden door leden van de NVVCH

...

Boek verschenen!

Boek verschenen!

Doorleven - Omgaan met verlies en rouw
Verlies, we maken het allemaal mee in het leven. Hoewel we bij rouw direct denken aan overlijden zijn er veel vormen van verlies die ook rouw met zich meebrengen. Echtscheiding, verlies van werk of gezondheid, een familielid die Alzheimer krijgt, het niet kunnen vinden van een partner of ongewenste kinderloosheid, abortus, een vriendschap die stukloopt of een kind dat het contact verbreekt zijn zomaar een paar voorbeelden van ingrijpende verliezen die je bij je kunt dragen.

Een verlies heeft impact op je psychische en lichamelijke gezondheid maar ook op je geestelijk leven. ‘Doorleven’ geeft zicht op verlies, inzicht in wat rouwen is en praktische handvaten hoe je met een verlies om kunt gaan.

‘Het gaat wel over’ of ‘je moet het een plekje geven’ zijn dooddoeners die in dit boek ontkracht worden. Een verlies blijft en dus zul je een manier moeten vinden om verder te gaan: dóórleven. Dat kan als je een verlies ook kunt doorléven.

Op een persoonlijke, praktische en professionele manier neemt Judith Stoker, psychosociaal therapeut, je mee onderweg door het landschap van rouw. Het boek is geschikt voor ieder die zelf of in zijn omgeving met verlies te maken heeft, maar zeker ook voor leidinggevenden, leerkrachten, verpleegkundigen, therapeuten en pastoraal werkers.

Inclusief verwerkingsvragen voor persoonlijk gebruik of om in groepsverband te bespreken.

€ 19,95 te bestellen bij de boekhandel of op www.judithstoker.nl


Verzoek van een lid

 ATTENTIE: ACT-intervisielid gezocht

We zoeken nog een derde of vierde persoon die deel wil nemen aan onze intervisiegroep. Op dit moment zijn we met zijn tweeën.  We willen graag uitbreiden met een of twee personen die ook werken met de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Onze bijeenkomsten doen we online. Interesse of meer informatie: Marja Ploeg, 06 5188 4733 of marja@compacttherapie.nl


 

Artikelen ter lezing

Artikelen uit "Psyche en Geloof" (CVPPP)
Artikelen van Christen-Coaches