Prikbord voor leden

Op het prikbord kunnen (alleen) leden vragen stellen, leuke berichten laten plaatsen en tips voor cursussen, symposia en congressen welke gerelateerd zijn aan de doelstelling van de vereniging. Geef je bericht door via secretaris@nvvch.nl.  
Het betekent niet dat de NVVCH garant staat voor de inhoud van het aanbod.

Aanbod andere organisaties

Nieuw boek Dr. Bert Loonstra over thema Autonomie en gemeenschap; een debat over levensbeschouwing en psychotherapie.

275 pagina’s, ISBN 9789058819918; winkelprijs € 24,90

Psychotherapeuten zijn ook maar mensen. Zij hebben hun eigen kijk op mens en wereld. Wanneer zij beroepsmatig cliënten onderzoeken en behandelen maken zij gebruik van modellen en methoden. Op die manier zien zij bepaalde patronen en laten zij andere buiten beschouwing. Een belangrijke doelstelling van therapie is de versterking van de autonomie. Maar wordt zo genoeg rekening gehouden met de normen en waarden van cliënten binnen de gemeenschappen waartoe zij behoren? Dat maakt uit voor de praktijk van alledag. Als de doorwerking van levensbeschouwing over het hoofd wordt gezien, blijft een gereduceerde praktijk over en wordt aan cliënten geen recht gedaan in hun eigenheid en groepsidentiteit.

In dit boek neemt Bert Loonstra de relatie tussen psychtherapie en levensbeschouwing onder de loep. Met behulp van de christelijke filosofie ontwikkelt hij een model waarin de mogelijke spanning tussen levensbeschouwing en psychotherapie wordt omgevormd tot een vruchtbaar samenspel.

Aangeboden door leden van de NVVCH

Uitnodiging van Judith Stoker

Van klacht naar kracht

De training ‘Van klacht naar kracht’ is het vervolg op de training ‘Voluit Leven’ (maar ook heel goed ‘los’ te volgen). In deze training ga je aan de slag met jezelf. Je leert jezelf ontslaan van allerlei eisen die je jezelf oplegt. Jij mag zijn wie je bent mét al jouw kwaliteiten. Een training die ruimte, inspiratie, levensvreugde en groei geeft.

Thema’s 

 • Week 1 Positieve emoties
 • Week 2 Talenten
 • Week 3 Flow
 • Week 4 Optimisme
 • Week 5 Zelfcompassie
 • Week 6 Posttraumatische groei
 • Week 7 Positieve relaties
 • Week 8 Levenskracht… waar haal je dat vandaan?

De thema’s komen grotendeels overeen met de hoofdstukken in het boek ‘Dit is jouw leven’ dat je bij aanvang van de training krijgt. Tussen de bijeenkomsten door lees je het hoofdstuk nog eens na en krijg je opdrachten om mee aan de slag te gaan. Door actief bezig te zijn en te oefenen zul je merken dat de training effect heeft en je er positieve energie van krijgt. 

Praktische informatie

Data / tijden / locatie

De training gaat van start in januari 2020 (bij voldoende aanmeldingen, minimaal 6)

 • Dinsdagavond 19.30 – 21.30 uur (19.15 uur koffie)

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

 • 14, 21 en 28 januari
 • 4, 11, 18 februari
 • 3 en 10 maart

De locatie wordt later bekend gemaakt maar dit zal in Waddinxveen zijn.

Prijs

De training Dit is jouw leven  kost € 450,00. Bij de prijs zit het boek ‘Dit is jouw leven’ inbegrepen.

 

Boek verschenen!

Boek verschenen!

Doorleven - Omgaan met verlies en rouw
Verlies, we maken het allemaal mee in het leven. Hoewel we bij rouw direct denken aan overlijden zijn er veel vormen van verlies die ook rouw met zich meebrengen. Echtscheiding, verlies van werk of gezondheid, een familielid die Alzheimer krijgt, het niet kunnen vinden van een partner of ongewenste kinderloosheid, abortus, een vriendschap die stukloopt of een kind dat het contact verbreekt zijn zomaar een paar voorbeelden van ingrijpende verliezen die je bij je kunt dragen.

Een verlies heeft impact op je psychische en lichamelijke gezondheid maar ook op je geestelijk leven. ‘Doorleven’ geeft zicht op verlies, inzicht in wat rouwen is en praktische handvaten hoe je met een verlies om kunt gaan.

‘Het gaat wel over’ of ‘je moet het een plekje geven’ zijn dooddoeners die in dit boek ontkracht worden. Een verlies blijft en dus zul je een manier moeten vinden om verder te gaan: dóórleven. Dat kan als je een verlies ook kunt doorléven.

Op een persoonlijke, praktische en professionele manier neemt Judith Stoker, psychosociaal therapeut, je mee onderweg door het landschap van rouw. Het boek is geschikt voor ieder die zelf of in zijn omgeving met verlies te maken heeft, maar zeker ook voor leidinggevenden, leerkrachten, verpleegkundigen, therapeuten en pastoraal werkers.

Inclusief verwerkingsvragen voor persoonlijk gebruik of om in groepsverband te bespreken.

€ 19,95 te bestellen bij de boekhandel of op www.judithstoker.nl


Verzoek van een lid


 

Artikelen ter lezing

Artikelen uit "Psyche en Geloof" (CVPPP)
Artikelen van Christen-Coaches